Modric: We hadden een weddenschap in de kleedkamer of Ronaldo zou blijven

Modric: "We hadden een weddenschap in de kleedkamer of Ronaldo zou blijven"

Gepubliceerd: vrijdag 19 oktober 2018 om 17:38vr 19-10-2018 om 17:38

Luka Modric wil zich liever niet uitspreken over zijn Gouden Bal-nominatie. De Kroaat is naar eigen zeggen te verlegen en houdt niet van te veel media-aandacht.

De Franse voetbalkrant France Football houdt een openhartig interview met Modric in aanloop naar de Ballon d'Or-verkiezing van drie december. Modric zegt liever niet dat hij de Gouden Bal meer verdient dan Cristiano Ronaldo, wanneer de krant hem hiernaar vraagt. "Dit is een hele lastige vraag, waar ik liever geen antwoord op geef. Ik ben niet iemand die gaat roepen: Ja, ik ben degene die de Gouden Bal moet winnen", stelt de bescheiden middenvelder.  

De krant wil graag weten wie volgens Modric, buiten hemzelf, de grootste kanshebbers zijn om de prijs in de wacht te slepen. "Voor mij zijn dat Raphaël Varane, Antoine Griezmann, Kylian Mbappé, Cristiano Ronaldo en Lionel Messi. Ik heb de drie Fransen gekozen omdat zij op clubniveau fantastische dingen hebben laten zien en de wereldbeker hebben gewonnen", verklaart de Kroaat.

Weddenschappen over Ronaldo
Modric vertelt dat zijn relatie met Ronaldo nog steeds heel erg goed is. "We hebben zes geweldige jaren gehad in Madrid, we zijn vrienden geworden en spreken elkaar nog steeds zeer regelmatig." De Kroaat had niet verwacht dat Ronaldo naar Juventus zou vertrekken. "Toen de geruchten opkwamen hebben we in de kleedkamer een weddenschap afgesloten of hij zou blijven. Iedereen dacht dat hij zou blijven, maar het is zijn keuze. We zijn hem dankbaar voor wat hij hier in Madrid heeft laten zien."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws