Clubs uit 1A en 1B krijgen brief van Coucke en co: ''Steun en respecteer de refs''

Clubs uit 1A en 1B krijgen brief van Coucke en co: ''Steun en respecteer de refs''

19-10-2018 14:55
10

Operatie 'Propere Handen' hangt als een donderke wolk boven het Belgische voetbal, maar vrijdagavond wordt de Jupiler Pro League gewoon vervolgd met de elfde speeldag. Veel ogen zullen gericht zijn op de arbiters, nu Bart Vertenten en Sebastien Delferière in opspraak zijn. De Pro League hoopt dat de refs dit weekend alle steun krijgen. 

De Raad van Bestuur van de Pro League heeft om deze reden een speciale brief verzonden naar alle clubs uit 1A en 1B. Hierin wordt een oproep gedaan aan alle bestuursleden, leden van de staf en spelers. ''De Raad van Bestuur van de Pro League vraagt aan alle clubs om dit weekend en volgend weekend ostentatieve en duidelijke steunbetuigingen (applaus, erehagen,...) te leveren aan de scheidsrechters van de wedstrijden waaraan zij deelnemen'', staat er in de brief.

Marc Coucke, voorzitter van de Pro League, hoopt dat er gehoor wordt gegeven aan het verzoek tot steun. ''Het wordt een lastige speeldag voor de refs. En er zullen ongetwijfeld discutabele beslissingen genomen worden waarover gemord zal worden. Maar toch doe ik een warme oproep om de scheidsrechters te steunen en te respecteren. Zij verdienen niet dat bepaalde zaken veralgemeend worden. Als we hen nu niet steunen, zitten we binnen een aantal jaar zonder scheidsrechters'', valt er te lezen op de website van de organisatie.