'Turan verder in de problemen: onderzoek naar banden met 'terroristen''

'Turan verder in de problemen: onderzoek naar banden met 'terroristen''

Gepubliceerd: vrijdag 19 oktober 2018 om 14:41vr 19-10-2018 om 14:41

Arda Turan wordt beschuldigd van banden met de controversiële, in de Verenigde Staten gevestigde islamitische geestelijke Fethullah Gülen. Gülen wordt gezien als de aartsvijand van president Recep Tayyip Erdoğan en de leider van een groep 'terroristen' die in 2016 een staatsgreep probeerde te plegen.

Volgens de Turkse krant Vatan wordt Turan ervan verdacht 'lid' te zijn van de FETÖ (Fethullahist Terror Organization) en hen 'willens en wetens te helpen'. De hoofdofficier van justitie in Istanbul heeft een onderzoek geopend naar contractspeler van FC Barcelona, die op dit moment uitgeleend is aan Istanbul Basaksehir.

Ook Emre Belözoglu (speler Basaksehir), Okan Buruk (trainer Rizespor) en Bülent Korkmaz (trainer Antalyaspor) worden verdacht aanhanger te zijn van Gulen's FETÖ.

Turan kwam eerder deze week ook al negatief in het nieuws. Hij wordt ervan verdacht de neus van de Turkse popzanger Berkay Sahin te hebben gebroken tijdens een vechtpartij bij een nachtclub in Istanbul. Op dit moment is hij geschorst na een aanval op de grensrechter tijdens Sivasspor - Istanbul Basaksehir in mei.

Plaats een reactie

dethklok28 +5707
vrijdag 19 oktober 2018 om 15:52
Jajaja. Zever. Gezever!
Vind ik leuk
Smuuw +1426
vrijdag 19 oktober 2018 om 21:04
Zou me niet verbazen, men Turkse huisgenoot fanatieke Fenerbahce fan verteld me heel veel verhalen over Turkije en voetbal en dat is niet altijd even glorierijk
Vind ik leuk
dethklok28 +5707
zaterdag 20 oktober 2018 om 08:37
Gulen is geen terrorist. Geloof er ook niets van dat die verantwoordelijk voor die staatsgreep en ik vertrouw Erdogan voor geen meter.
Dus voor mij is dit zever.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws