Vanhaezebrouck spreekt over zijn makelaar Bayat: ''Daar is niks mis mee''

Vanhaezebrouck spreekt over zijn makelaar Bayat: ''Daar is niks mis mee''

19-10-2018 14:27
5

Anderlecht-trainer Hein Vanhaezebrouck gaf vrijdag in de aanloop naar het duel tegen Cercle Brugge een persconferentie. Het belangrijkste gespreksonderwerp was ook in Brussel uiteraard het grote schandaal dat het Belgische voetbal in zijn greep houdt. Vanhaezebrouck kreeg ook vragen over Mogi Bayat, omdat ook hij vertegenwoordigd wordt door de opgepakte makelaar.

Vanhaezebrouck wilde niet diep ingaan op de situatie van Bayat. ''Hij is de makelaar van 500 mensen in het voetbal. Weet je, het is geen misdaad om goed met iemand overeen te komen. Dat geldt voor spelers, trainers en makelaars, maar ook voor journalisten. Daar is niks mis mee'', tekende Het Laatste Nieuws de mening van de oefenmeester op.

De coach van paars-wit ergert zich meer aan een ander feit. ''Wat me meer stoort, is dat iedereen er nu op los praat. Die anonieme getuigenissen, dat is te makkelijk, men had het beter voordien gezegd om dit allemaal te voorkomen. Ach, het is niet aan ons om te oordelen, laat het gerecht zijn werk doen.