Vandenbempt hoopt op signaal van fans: ''Geen slecht idee om thuis te blijven''

Vandenbempt hoopt op signaal van fans: ''Geen slecht idee om thuis te blijven''

19-10-2018 13:33
4

Peter Vandenbempt was donderdagochtend samen met ex-topscheidsrechter Frans Van Den Wijngaert te gast in het Radio1-programma 'Bij Debecker' om te praten over de geloofwaardigheid van het voetbal. Vandenbempt had gehoopt op een krachtig signaal van de fans naar aanleiding van Operatie 'Propere Handen'. 

Een luisteraar stelde voor dat alle supporters dit weekend thuisblijven. ''Zonder supporters, geen voetbal'', klonk het. De beller kon op bijval rekenen van Vandenbempt. "Het is al vaker zo geweest dat supporters een streng en krachtig signaal zouden moeten geven. Het is dus misschien niet eens een slecht idee om dit weekend thuis te blijven'', aldus de commentator.

Vandenbempt vond het sowieso beter als deze speeldag was afgelast. ''Wat mij betreft, was het een heel sterk signaal geweest als er niet werd gespeeld dit weekend. Blijkbaar is het naïef en utopisch om dat te denken. Nu denkt de niet-voetballiefhebber dat er gewoon wordt overgegaan tot de orde van de dag."

De analist denkt dat ook de supporters gewoon weer massaal naar de stadions gaan. ''De liefde voor het voetbal en de liefde voor de club blijven altijd overeind. Net daarom gaan mensen naar het voetbal en daarom zal KV Mechelen-Beerschot Wilrijk zondag voor 14.000 mensen gespeeld worden'', besluit Vandenbempt.