Bayern München kiest voor aanval en beschermt Robben: Het is respectloos

Bayern München kiest voor aanval en beschermt Robben: "Het is respectloos"

19-10-2018 13:02
2

De directie van Bayern München heeft op een ingelaste persconferentie snoeihard uitgehaald naar de Duitse pers. Karl-Heinz Rummenigge, Uli Hoeness en Hasan Salihamidzic vinden dat het tijd is voor actie, nu de spelers zwaar onder vuur worden genomen.

Bayern München wist de laatste vier wedstrijden niet te winnen en tijdens de interlandperiode verloor Duitsland van zowel Nederland als Frankrijk. Dat leidde tot een storm aan kritiek op de spelers, tot grote ergernis van Rummenigge, Hoeness en Salihamidzic.

"Na de interland tegen Nederland hebben we bij elkaar gezeten en geconcludeerd dat de media het direct gemunt had op individuele spelers, voornamelijk van Bayern", begint Rummenigge. "Dat ging tegen de menselijke waardigheid in! We hebben bij de club besloten dat we deze wijze van berichtgeving niet meer accepteren."

De voorzitter van Bayern München breekt ook een lans voor Arjen Robben en Franck Ribéry. "Deze spelers hebben tien jaar lang bijgedragen aan het feit dat Bayern nu een grootheid is in de voetbalwereld. Ik wil jullie er aan herinneren dat zij allebei alles hebben gewonnen. Het debat over hun leeftijd is respectloos."

"Ik denk dat het tijd is dat de grootste club van Duitsland hier een duidelijk standpunt inneemt", voegt Hoeness eraan toe. Ook technisch directeur Salihamidzic verdedigt zijn spelers en trainer. "Ze zijn zelfkritisch. Je kan de werkwijze van een hele club niet op deze manier in twijfel trekken."