AA Gent ging voor Belgische piste: Heb er serieus over nagedacht

AA Gent ging voor Belgische piste: "Heb er serieus over nagedacht"

19-10-2018 12:30
3

Jess Thorup is de nieuwe trainer van KAA Gent, maar dat had ook Felice Mazzu kunnen zijn. De coach van Charleroi stond ook op het lijstje en zei niet meteen nee.

Dat geeft hij toe in La Dernière Heure. "Natuurlijk heb ik erover nagedacht. En ik heb er goed over nagedacht, dat steek ik niet weg. Er is contact geweest, maar niet rechtstreeks met het Gentse bestuur. Het verhaal is dus niet zo ver gegaan. Sinds ik bij Charleroi ben, heb ik maar met één ander clubbestuur contact gehad en dat is Standard. Drie keer."

Een vertrek bij Charleroi ligt sowieso moeilijk. "Iedereen weet dat Mehdi Bayat me niet wil vrijgeven in de loop van het seizoen. En ik houd er niet van om mensen in de steek te laten die mij vertrouwen. Misschien heb ik een andere houding dan andere trainers. Ik denk niet alleen aan mijn carrière. Ik denk er natuurlijk aan, maar een carrière maak je niet alleen. Die maak ik met dank aan mijn staf en mijn spelers. Als ik op een dag vertrek, zal dat op het juiste moment zijn. En het juiste moment, dat is wanneer alle partijen daarmee akkoord zijn."