Absurde situatie: schorsing van Wesley kan kwestie van minuten worden

Absurde situatie: schorsing van Wesley kan kwestie van minuten worden

19-10-2018 12:15
13

Ivan Leko moet in bijzonder vreemde omstandigheden zijn matchvoorbereiding maken. Niet alleen is er de commotie rond Operatie Propere Handen, maar hij weet ook nog niet of Wesley Moraes geschorst is voor vrijdagavond. Dat zou wel eens heel laat geweten kunnen zijn.

Voor de Geschillencommissie Hoger Beroep wordt het misschien wel een race tegen de tijd, zo weet Het Nieuwsblad. Naast Wesley worden ook nog drie andere dossiers behandeld, met name die van Mehdi Carcela, Eric Ocansey en Loris Brogno.

Als de schorsing van Wesley nog voor 18u wordt uitgesproken, dan is hij een uur later geschorst en mag hij dus niet meedoen tegen Waasland-Beveren. Als de uitspraak om pakweg 18u05 wordt gedaan, dan is hij pas zaterdag geschorst en speelt hij dus gewoon mee tegen Waasland-Beveren.

De vraag is nu welk scenario het beste is voor Club. De thuismatch tegen staartploeg Waasland-Beveren is op papier makkelijk, en drie speeldagen later wacht grote concurrent Racing Genk. Als Wesley drie weken schorsing zou krijgen voor 18u kan hij dus wél spelen tegen de Limburgers.