Bölöni spreekt steun uit voor Vertenten: Menselijke fouten bestaan nu eenmaal

Bölöni spreekt steun uit voor Vertenten: "Menselijke fouten bestaan nu eenmaal"

19-10-2018 08:45
3

Bart Vertenten wordt verdacht matchen vervalst te hebben vanwege zijn nauwe banden met Dejan Veljkovic. Zo zou hij onder meer de uitslag van Antwerp-Eupen van vorig seizoen beïnvloed hebben. Laszlo Bölöni reageert op die speculaties.

De Roemeen vindt dat er te zwaar wordt getild aan de bewuste strafschop. "Ik weet niet wat de politiespeurders hebben ontdekt, maar ik mag hopen dat men de ref in kwestie niet enkel op basis van die ene fase heeft opgesloten", opent Bölöni bij Het Laatste Nieuws.

De Antwerp-coach denkt niet dat Vertenten bewust de partij wilde manipuleren. "In het Belgisch voetbal doen er zich jaarlijks 500 gelijkaardige fases voor. Menselijke fouten bestaan nu eenmaal. Als het gerecht zich puur op zulke matchfeiten zou baseren, moeten ze heel het scheidsrechterskorps opsluiten."

Inmiddels ging het schandaal al de hele wereld rond. "Maar goed, ik weet dus niet wat er nog is ontdekt. Jammer genoeg hangt dit als een schaduw over de competitie. Zelfs mensen uit mijn thuisland Roemenië spraken me er de voorbije dagen op aan."