Bölöni spreekt steun uit voor Vertenten: Menselijke fouten bestaan nu eenmaal

Bölöni spreekt steun uit voor Vertenten: "Menselijke fouten bestaan nu eenmaal"

Gepubliceerd: vrijdag 19 oktober 2018 om 08:45vr 19-10-2018 om 08:45

Bart Vertenten wordt verdacht matchen vervalst te hebben vanwege zijn nauwe banden met Dejan Veljkovic. Zo zou hij onder meer de uitslag van Antwerp-Eupen van vorig seizoen beïnvloed hebben. Laszlo Bölöni reageert op die speculaties.

De Roemeen vindt dat er te zwaar wordt getild aan de bewuste strafschop. "Ik weet niet wat de politiespeurders hebben ontdekt, maar ik mag hopen dat men de ref in kwestie niet enkel op basis van die ene fase heeft opgesloten", opent Bölöni bij Het Laatste Nieuws.

De Antwerp-coach denkt niet dat Vertenten bewust de partij wilde manipuleren. "In het Belgisch voetbal doen er zich jaarlijks 500 gelijkaardige fases voor. Menselijke fouten bestaan nu eenmaal. Als het gerecht zich puur op zulke matchfeiten zou baseren, moeten ze heel het scheidsrechterskorps opsluiten."

Inmiddels ging het schandaal al de hele wereld rond. "Maar goed, ik weet dus niet wat er nog is ontdekt. Jammer genoeg hangt dit als een schaduw over de competitie. Zelfs mensen uit mijn thuisland Roemenië spraken me er de voorbije dagen op aan."

Poll

Ben je het eens met Bölöni?

(209 stemmen)

Plaats een reactie

VeeDeeVee +20191
vrijdag 19 oktober 2018 om 08:53
Dit is één wedstrijd, Vertenten wordt aan verschillende matchen gelinkt. Die zit niet voor peanuts een extra maand in de cel hoor..
Vind ik leuk
Elise +595
vrijdag 19 oktober 2018 om 09:01
Ge zit in de cel, in afwachting van het onderzoek. Zo is dat in België om niks te kunnen beïnvloeden en echte criminelen komen zo vrij
Vind ik leuk
Ku Ma +575
vrijdag 19 oktober 2018 om 09:21
Ja dat is waar, maar toch wil dat zeggen dat hij verdacht is. Ze houden je niet in de gevangenis als je niets op je kerfstok hebt. 1 voordeel... Als hij toch een effectieve celstraf zou krijgen wordt dit in mindering gebracht :D
Vind ik leuk
DirkRAFC1 +2142
vrijdag 19 oktober 2018 om 09:47
Ach, we hebben al veel flagrantere strafschoppen tegen gekregen als dit.

De wedstrijd thuis tegen Geel van het seizoen 13/14 moest de tegenstander zelfs nog behoorlijk wat moeite doen om in de 16 meter neer te komen na iets wat amper een fout was.
Maar we kregen in de laatste minuut nog wel een strafschop tegen en wat gele kaarten er bovenop wegens protest terwijl er op de beelden duidelijk te zien was dat de "overtreding" zo'n twee meter buiten het strafschopgebied gebeurde.

https://www.youtube.com/watch?v=_03vKMDnp58

Maar los daarvan kon je er ook hier niet meer achter gaan zoeken dan dat de scheidsrechter en zijn assistent in de fout gingen want het was amper de derde wedstrijd van dat seizoen.
[Reactie gewijzigd op vrijdag 19 oktober 2018 om 09:48]
Vind ik leuk
RAFC 1880 +265
zaterdag 20 oktober 2018 om 04:07
Kijk de wedstrijd tegen Eupen gaat hij vrijuit... hier stonden 3 spelers voor hem... en gaat hij af op de lijnrechter... maar ook deze kunnen afspreken hoor
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws