'Manager JPL-club haalde macht van makelaars aan bij Pro League, maar stuitte op een njet'

'Manager JPL-club haalde macht van makelaars aan bij Pro League, maar stuitte op een njet'

19-10-2018 08:15
1

De macht van de spelersmakelaars was te groot geworden de laatste jaren, dat gaven heel wat personen uit het Belgische voetbal toe nadat het schandaal losbarste. Opmerkelijk genoeg wilden sommige clubs wél beperkingen invoeren.

"Er werd binnen de Pro League over gesproken", geeft KAA Gent-manager Michel Louwagie toe. "Maar als ik aankaartte hoeveel een makelaar vraagt, kreeg ik te horen dat ik streng was. De gesprekken liepen iedere keer vast op de commissies en de percentages van de makelaars."

Ook KV Kortrijk-voorzitter Joseph Allijns is die mening toegedaan: "Als advocaat moet ik een diploma behalen en een erecode onderschrijven. Waarom zou dat niet voor makelaars kunnen gelden? Maar ook een gedragscode voor bestuursmensen is belangrijk", geeft hij aan in Het Laatste Nieuws.

Hij oppert dan ook voor een nieuwe regelgeving omtrent spelersmakelaars. "Je zou in de licentie kunnen inschrijven dat clubs die aan dat soort spelletjes van makelaars meewerken, gesanctioneerd worden", besluit Allijns.