Sensationeel verhaal in Frankrijk: Benzema beschuldigd van poging tot ontvoering

Sensationeel verhaal in Frankrijk: Benzema beschuldigd van poging tot ontvoering

19-10-2018 08:00

Karim Benzema is het onderwerp van een bijzonder verhaal in Frankrijk. De spits van Real Madrid wordt door Léo D'Souza, in het verleden actief als zaakwaarnemer van Benzema, beschuldigd van poging tot ontvoering.

Het voorval vond plaats op zondag 7 oktober; D'Souza deed een dag later aangifte tegen Benzema, stelt Mediapart. Volgens het online platform voor onderzoeksjournalistiek meende de dertigjarige spits nog vijftigduizend euro tegoed te hebben van zijn oud-zaakwaarnemer. D'Souza moest het geld naar verluidt van Marokko naar Frankrijk zien te krijgen, maar het bedrag zou in beslag genomen zijn door de Marokkaanse douane.

De voormalig belangenbehartiger van Benzema was onlangs bij een shishabar en beweert dat een jeugdvriend van de Real Madrid-spits langs kwam rijden in een zwarte bestelbus. Deze zou D'Souza hebben gemaand om in te stappen. De makelaar vertelt dat hij dit weigerde, waarna er een vechtpartij ontstond. Overige bezoekers van de shishabar zouden toen in hebben gegrepen en de ontvoering hebben verijdeld.

Benzema heeft inmiddels via Twitter gereageerd op de beschuldigingen. De voormalig Frans international spreekt schande van het verhaal van D'Souza. 'Is deze wereld serieus? Houd op! Give me me a break', haalt de spits uit. Het is niet de eerste keer dat Benzema in opspraak komt. In 2016 werd hij niet geselecteerd voor het EK in eigen land, omdat hij ploeggenoot Mathieu Valbuena zou hebben bedreigd en afgeperst met een sekstape.