'Referee Office grijpt drastisch in na schandaal, ex-scheidsrechter haalt uit'

'Referee Office grijpt drastisch in na schandaal, ex-scheidsrechter haalt uit'

19-10-2018 07:30
10

Het voetbalschandaal rond scheidsrechter Bart Vertenten heeft diepe wonden geslagen bij het korps van de refs. Om belangenvermenging tegen te gaan neemt de Referee Office afscheid van een jarenlange traditie.

Het is de gewoonte in het betaalde voetbal dat scheidsrechters na de wedstrijd een maaltijd krijgen van de thuisclub. Dit wordt in de toekomst afgeschaft. Het Referee Office bracht alle clubs via e-mail op de hoogte van de verandering.

Het schandaal blijft dus niet zonder gevolgen, terwijl velen net opteren om de scheidsrechters op een eerlijke en respectvolle manier te behandelen. Men vreest dat de kans op beïnvloeding en praatjesmakerij te groot is geworden

Weinig sympathie
Ex-scheidsrechter Serge Gumienny vindt die nieuwe regel belachelijk. "Wat is er daar nu in godsnaam mis mee? De keukens in naburige restaurants zijn na een wedstrijd al gesloten, waardoor dit een goed alternatief is", klinkt in Het Nieuwsblad.

"Veelal gaat het hier om een simpele koude schotel", gaat zijn betoog verder. "Jaren geleden heeft men dit al eens proberen af te schaffen, toen lukte dat een tijdje, maar nu is het dus definitief na het voetbalschandaal."