De reden waarom Leko in de cel zat: 'Verdachte stortingen van Veljkovic’

De reden waarom Leko in de cel zat: 'Verdachte stortingen van Veljkovic’

19-10-2018 07:00
83

Ivan Leko moest in het kader van het onderzoek naar witwassen en financiële fraude één nacht in de cel doorbrengen. Waarvoor de Kroaat exact werd aangehouden was onduidelijk, maar Het Nieuwsblad weet de exacte reden.

Zo zouden enkele verdachte stortingen van Dejan Veljkovic, toenmalig makelaar van Leko, uit 2015 aan de basis liggen van zijn ondervraging. Het gerecht wil weten waarom de huidige trainer van Club Brugge die gelden heeft ontvangen.

Eind 2014 en in de loop van 2015 werden er verschillende bedragen op het geld van Leko gestort, afkomstig van Cypriotische rekeningen van Veljkovic. Volgens de Kroaat ging het om een achterstallig loon van zijn periode als trainer bij OH Leuven, waar hij kort voor de feiten actief was.

Advocaat stelt iedereen gerust
Naar verluidt zou het geld eerst door OHL naar Veljkovic gestort zijn, waarna die het gedeeltelijk naar Leko heeft doorgestort, zij het op vraag van de makelaar zelf. Het onderzoek moet uitwijzen waarom de Serviër dat juist deed.

"Maar van witwas is er in elk geval geen sprake", aldus Walter Van Steenbrugge, de advocaat van Leko. "Het gaat hoogstens om een fiscale discussie", klinkt het.