Extra werk voor Coucke, minister De Block verwacht signaal van Pro League

Extra werk voor Coucke, minister De Block verwacht signaal van Pro League

18-10-2018 22:15
6

Marc Coucke heeft heel wat drukke dagen achter de rug. De voorzitter van de Pro League moet het imago van het Belgische voetbal herstellen. Binnenkort wordt Coucke bij Maggie De Block verwacht wordt voor een stevig gesprek. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

De Minister van Sociale Zaken heeft heel wat vragen na het schandaal in het Belgische voetbal dat vorige week is losgebarst. De Block wil aan tafel zitten en verwacht een signaal van de voetbalsector. Gebeurt dat niet, dan wil ze kijken of er aanpassingen mogelijk zijn aan het gunstige RSZ-regime, waarvan het voetbal geniet.

Roel Deseyn (CD&V) legde in het vragenuurtje De Block donderdag op de rooster. Voorlopig is De Block nog lief voor het voetbal. De voordelige regel geldt immers niet alleen voor het voetbal en voor grootverdieners. "Er zijn ook sporters die minstens even hard werken als sommige van de grootverdieners, maar die enkel door deze maatregel kunnen rondkomen." 

De Block snapt trouwens dat het afnemen van het voordeel wel eens heel nefast kan zijn voor het Belgische voetbal. "Problemen waar ik niet zeker van ben dat ze er aan uit zouden komen", aldus de minister van Open Vld.