'BBC-analist vindt verrassende Nederland de nummer drie van de wereld'

  'BBC-analist vindt verrassende Nederland de nummer drie van de wereld'

  donderdag 18 oktober 2018 om 22:04

  Virgil van Dijk is na Lionel Messi en Cristiano Ronaldo de beste speler ter wereld, stelt BBC-analist Chris Sutton. De meeste analisten kozen voor Eden Hazard, maar Sutton bewandelt een ander pad.

  "Het is misschien niet hip om een verdediger te noemen, maar als je kijkt naar het verschil dat Van Dijk bij Liverpool gemaakt heeft kun je zien hoe goed hij is", aldus Sutton op de site van de BBC.

  "Er is geen aspect dat je als verdediger moet hebben dat hij niet heeft. Hij is snel, sterk, consistent en verliest zijn concentratie niet. Hij brengt ook veel aan de bal en leest het spel erg goed. Ik begrijp dat mensen voor Eden Hazard of andere aanvallers kiezen, maar Van Dijk heeft laten zien hoeveel verschil een geweldige verdediger kan maken voor een ploeg."

  Ook Ruud Gullit komt aan het woord. Hij kiest niet voor Van Dijk of Hazard, maar voor Neymar. "Kevin De Bruyne was vorig seizoen geweldig voor Manchester City, maar een jaar tijd is te kort om een speler te beoordelen. Ik ben op zoek naar consistentie. Hazard presteert al een paar seizoenen op dit niveau, dus hij doet mee, maar Neymar is al seizoenen lang om meerdere redenen briljant."

  "Hij heeft geen goed WK gespeeld, maar hij was geblesseerd en probeerde er doorheen te spelen, wat niet makkelijk is. Nu is hij weer op zijn top bij Paris Saint-Germain. Je kunt de briljante dingen die hij voor Barcelona heeft gedaan ook niet vergeten."

  Plaats een reactie

  DDT +3388
  donderdag 18 oktober 2018 om 22:25
  gelukkig sluit de pub om 23u
  Vind ik leuk
  vrijdag 19 oktober 2018 om 00:30
  Of die is promotiewerk aan het doen voor één of andere manager op percent
  Vind ik leuk
  Daydreamer +4783
  vrijdag 19 oktober 2018 om 09:02
  Die man heeft groot gelijk! Neymar’s acteerprestaties zijn briljant maar ik zou hem dan ook eerder nomineren voor de Oscars in plaats van de gouden bal!
  Vind ik leuk
  Riddlin +2383
  vrijdag 19 oktober 2018 om 11:01
  Dus volgens Gullit heeft De Bruyne maar 1 goed seizoen gespeeld en speelt Hazard elk jaar top?
  Daarom luister ik dus niet naar de commentaren bij MOTD als die man daar zit
  Vind ik leuk
  Pagan1964 +3392
  vrijdag 19 oktober 2018 om 11:37
  Ik vind van Dijk een goede verdediger maar één van de drie beste voetballers ter wereld is hij zeker niet
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws