'BBC-analist vindt verrassende Nederland de nummer drie van de wereld'

'BBC-analist vindt verrassende Nederland de nummer drie van de wereld'

Gepubliceerd: donderdag 18 oktober 2018 om 22:04do 18-10-2018 om 22:04

Virgil van Dijk is na Lionel Messi en Cristiano Ronaldo de beste speler ter wereld, stelt BBC-analist Chris Sutton. De meeste analisten kozen voor Eden Hazard, maar Sutton bewandelt een ander pad.

"Het is misschien niet hip om een verdediger te noemen, maar als je kijkt naar het verschil dat Van Dijk bij Liverpool gemaakt heeft kun je zien hoe goed hij is", aldus Sutton op de site van de BBC.

"Er is geen aspect dat je als verdediger moet hebben dat hij niet heeft. Hij is snel, sterk, consistent en verliest zijn concentratie niet. Hij brengt ook veel aan de bal en leest het spel erg goed. Ik begrijp dat mensen voor Eden Hazard of andere aanvallers kiezen, maar Van Dijk heeft laten zien hoeveel verschil een geweldige verdediger kan maken voor een ploeg."

Ook Ruud Gullit komt aan het woord. Hij kiest niet voor Van Dijk of Hazard, maar voor Neymar. "Kevin De Bruyne was vorig seizoen geweldig voor Manchester City, maar een jaar tijd is te kort om een speler te beoordelen. Ik ben op zoek naar consistentie. Hazard presteert al een paar seizoenen op dit niveau, dus hij doet mee, maar Neymar is al seizoenen lang om meerdere redenen briljant."

"Hij heeft geen goed WK gespeeld, maar hij was geblesseerd en probeerde er doorheen te spelen, wat niet makkelijk is. Nu is hij weer op zijn top bij Paris Saint-Germain. Je kunt de briljante dingen die hij voor Barcelona heeft gedaan ook niet vergeten."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws