AA Gent pikt belangrijke pion op bij Club Brugge na ontslag: Dat is ultieme doel

AA Gent pikt belangrijke pion op bij Club Brugge na ontslag: "Dat is ultieme doel"

18-10-2018 21:15
12

KAA Gent heeft een opvallende naam binnengehaald. Peter Verbeke was de laatste jaren scoutingcoördinator bij Club Brugge, maar kiest nu dus voor de rivaal. Hij is nu officieel voorgesteld via de website. Eerder op de dag kwam er een einde aan de samenwerking tussen Verbeke en Blauw-Zwart. 

Verbeke heeft in ieder geval veel zin in zijn nieuwe job. "Dat deze club over een zeer groot potentieel beschikt is duidelijk. Het is dan ook een fantastische uitdaging om de leiding te nemen over het sportieve departement van de club. Het ultieme doel moet zijn om een vaste waarde te worden in de titelstrijd."

Verbeke wil alles op alles zetten om toppers naar Gent te halen. "Goede rekrutering vereist marktkennis, en dat kan enkel opgebouwd worden door gestructureerd en strategisch tewerk te gaan. Ook de laatste technologieën op vlak van data- en videoanalyse spelen hierin een belangrijke rol. Die weg zullen we met KAA Gent nu inslaan om verdere sportieve successen te kunnen boeken."

Hij zal zich ook bezig houden met scouting bij de jeugd. "Wat Belgische jeugdspelers nog vaak ontbreken is onverbiddelijkheid, winnaarsmentaliteit en de wil om te slagen. Dat is nodig om te overleven in de kleedkamer van een A-kern en om door te breken in het professioneel voetbal. Dat zal alvast een belangrijk speerpunt worden in de ontwikkeling van de Buffalo-talenten."