Buffon tipt Ballon d'Or-winnaar: 'Zo'n exceptioneel talent heb ik zelden gezien'

Buffon tipt Ballon d'Or-winnaar: 'Zo'n exceptioneel talent heb ik zelden gezien'

Gepubliceerd: donderdag 18 oktober 2018 om 19:49do 18-10-2018 om 19:49

Gianluigi Buffon speelde in zijn rijke carrière met én tegen veel sterren. De veertigjarige Italiaan is sinds dit seizoen actief bij Paris Saint-Germain, waar hij razendsnel onder de indruk is geraakt van Kylian Mbappé.

Buffon tipt de negentienjarige Franse aanvaller zelfs als winnaar van de Ballon d'Or. "Gezien zijn kwaliteiten, wat hij op het veld laat zien en hoe doorslaggevend hij was tijdens het WK, verdient hij die prijs", zegt de ervaren doelman tegen France 3. "Ik ga niet het tegenovergestelde beweren. Hij is een fenomeen. Als hij de beste wil blijven zijn en enthousiast blijft in het spel, kan hij dit heel lang volhouden."

Buffon stelt dat hij een speler met het talent van Mbappé niet vaak is tegengekomen tijdens zijn lange loopbaan. "In Italië zou je hem kunnen vergelijken met Baggio, Del Piero en Totti. Maar hij heeft zo'n exceptioneel talent en techniek. Dat heb ik zelden gezien." Mbappé behoort tot de dertig kanshebbers voor de Ballon d'Or. Op 3 december wordt de winnaar bekendgemaakt.

Plaats een reactie

donderdag 18 oktober 2018 om 23:57
Zou redelijk snel zijn maar misschien niet onverdiend
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws