'In augustus en september was Hazard briljant, begin oktober sensationeel'

'In augustus en september was Hazard briljant, begin oktober sensationeel'

18-10-2018 18:18

Eden Hazard is momenteel in topvorm. Dat kunnen we wekelijks aanschouwen bij Chelsea of de Rode Duivels. Ook in Engeland is men onder de indruk. Niet alleen de fans, ook de analisten.

De BBC organiseerde onlangs een poll waarin het de supporters vroeg wie de beste speler ter wereld is na Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. De uitslag was duidelijk: Hazard won die zonder enige moeite. Hij haalde 31% procent van de stemmen. Bijna het dubbele van Kylian Mbappé en Luka Modric (16%). Terecht, zo geeft Alan Shearer aan.

"Mbappé speelde een knappe Wereldbeker, maar op dit moment kies ik voor Hazard", legt de voormalige aanvaller uit bij BBC. "Hij heeft de lijn van zijn WK doorgetrokken. In augustus en september voetbalde hij briljant, begin oktober vond ik hem zelfs sensationeel spelen. Dankzij Hazard mag Chelsea weer van de titel dromen."

Pat Nevin (ex-speler Chelsea) koos ook voor Hazard of Mbappé. Mark Lawrenson (ex-Liverpool) koos voor Neymar, net zoals Jermaine Jenas (ex-Tottenham) en Ruud Gullit (ex-Chelsea en AC Milan). Chris Sutton (ex-Celtic) koos verrassend voor Liverpool-verdediger Virgil van Dijk.