Nieuwe datum zitting Wesley en Carcela kan voor moeilijkheden zorgen bij Club

Nieuwe datum zitting Wesley en Carcela kan voor moeilijkheden zorgen bij Club

18-10-2018 17:48
13

De affaire rond de schorsing van Wesley Moraes, Mehdi Carcela, Eric Ocansey en Loris Brogno krijgt weer een nieuwe wending. De zitting over hun mogelijke schorsing verandert alweer van datum.

Aanvankelijk stond de zitting van het viertal gepland voor vrijdag 26 oktober. Maar 'om een eerlijk verloop van de competitie te garanderen' heeftde Geschillencommissie Hoger Beroep van de KBVB besloten om dat een week te vervroegen. Dat meldt Belga.

Het viertal kan daardoor voor de wedstrijden van de elfde speeldag nog geschorst worden. Vooral slecht nieuws voor Club Brugge, dat diezelfde dag nog moet spelen tegen Waasland-Beveren. Als Wesley uiteindelijk toch nog een straf krijgt, zal Leko enkele uren voor de aftrap zijn plannen nog snel moeten veranderen.

De inbreuken dateren al van begin augustus. Maar door de juridische strijd over de indicatieve tabel liet een definitieve uitspraak op zich wachten. Als Bondsprocureur Marc Rubens erin slaagt om bewijzen te leveren, wordt hun strafmaat gebaseerd op de indicatieve tabel van vorig seizoen.