Ben in mijn carrière geen intelligentere speler tegengekomen dan Mertens

"Ben in mijn carrière geen intelligentere speler tegengekomen dan Mertens"

18-10-2018 17:32
2

In zijn periode als assistent-trainer mocht Thierry Henry met enkele geweldige spelers werken bij de Rode Duivels. Je hebt uiteraard Eden Hazard en Kevin De Bruyne, maar Henry ziet nog één andere topspeler bij de nationale ploeg.

"We hebben vaak gepraat over waar we met de Rode Duivels naartoe wilden. Toen ik aankwam, zag ik een groep Europese topspelers, die stuk voor stuk het verschil maakten bij hun clubs. Hazard bij Chelsea, De Bruyne bij City, Lukaku bij Manchester United, Mertens bij Napoli", geeft Henry aan.

Voor die laatste heeft hij ook een pak lof. "Echt waar, ik ben in mijn carrière geen intelligentere speler tegengekomen dan Mertens", zegt de Fransman aan Het Laatste Nieuws.

Eén team
Onder de begeleiding van Roberto Martinez en Henry werden de Rode Duivels een machine. Dat was ook nodig, zo blijkt.  "Eens in België had ik niet het gevoel dat die spelers een ploeg vormden. Dat is, denk ik, onze grootste verwezenlijking van de afgelopen twee jaar geweest."

"Op het WK in Rusland zijn de individuen een groep geworden en bijna resulteerde dat in de wereldtitel. Bijna, want helaas hoef ik jullie er niet aan te herinneren wie ons van La Coupe gewonnen heeft", besluit Henry.