Verhoorde Roef staat gewoon in doel tegen Club: ''Geen seconde getwijfeld''

Verhoorde Roef staat gewoon in doel tegen Club: ''Geen seconde getwijfeld''

18-10-2018 15:33
4

De voorbije weken waren niet de meest prettige uit het leven van Davy Roef, doelman van Waasland-Beveren. Hij werd verhoord in het kader van het matchfixing, maar staat vrijdag weer tussen de palen.

Roef raakte plots ook betrokken bij Operatie 'Propere Handen'. Het parket wilde Roef namelijk ondervragen over KV Mechelen - Waasland-Beveren, de wedstrijd waar het onderzoek naar matchfixing zich voornamelijk op focust. Roef kreeg een half uur vragen gesteld, waarna hij zonder voorwaarden mocht vertrekken. Belangrijker: Roef werd niet in verdenking gesteld.

De keeper mag weinig kwijt over het onderzoek, maar duidelijk is dat Roef blij is dat hij zich weer op zijn job kan focussen. ''Ik ga niet ontkennen dat er veel gebeurd is afgelopen week, maar ik zal morgen niet blijer zijn dan anders. Verder probeer ik alles zo snel mogelijk achter me te laten'', laat Roef weten aan Het Laatste Nieuws.

Trainer Yannick Ferrera heeft ondertussen ook bevestigd dat Roef tegen Club Brugge gewoon onder de lat zal staan. Ferrera ziet geen enkele reden om Roef op de bank te zetten. "Ik heb geen seconde getwijfeld om Davy in doel te zetten. Ik zag meteen dat Davy nog steeds dezelfde Davy is, dus waarom zou ik hem niet opstellen?'', aldus Ferrera.