Toeval of bewuste zet van de KBVB? 'Nederlander fluit match van KV Mechelen'

Toeval of bewuste zet van de KBVB? 'Nederlander fluit match van KV Mechelen'

18-10-2018 15:00
2

Hoewel Operatie 'Propere Handen' nog als een uiterst donkere wolk boven het Belgische voetbal hangt, gaat er vanaf vrijdag weer gevoetbald worden. Er zal veel aandacht zijn voor de wedstrijd van KV Mechelen, die club die het meest in opspraak is.

De toekomst van KV Mechelen is zeer ongewis, nu de club van matchfixing wordt verdacht. KV Mechelen zou in de hevige strijd om degradatie geprobeerd hebben om de laatste wedstrijd van het seizoen - tegen Waasland-Beveren - te beïnvloeden. Meerdere bestuursleden van Malinwa zijn in verdenking gesteld. Ondanks de hevige storm moet Mechelen zondag aantreden tegen Beerschot-Wilrijk. Opvallend: de KBVB heeft een Nederlandse arbiteren aangesteld.

Het Laatste Nieuws schrijft dat Sander van der Eijk de verantwoordelijkheid heeft om het duel in goede banen te leiden. De KBVB en de Nederlandse voetbalbond wisselen in het kader van een samenwerkingsproject scheidsrechters uit op hun tweede niveau's. Het is niet duidelijk of de aanstelling van Van der Eijk toeval is of een gevolg is van alle ophef.