Toeval of bewuste zet van de KBVB? 'Nederlander fluit match van KV Mechelen'

Toeval of bewuste zet van de KBVB? 'Nederlander fluit match van KV Mechelen'

Gepubliceerd: donderdag 18 oktober 2018 om 15:00do 18-10-2018 om 15:00

Hoewel Operatie 'Propere Handen' nog als een uiterst donkere wolk boven het Belgische voetbal hangt, gaat er vanaf vrijdag weer gevoetbald worden. Er zal veel aandacht zijn voor de wedstrijd van KV Mechelen, die club die het meest in opspraak is.

De toekomst van KV Mechelen is zeer ongewis, nu de club van matchfixing wordt verdacht. KV Mechelen zou in de hevige strijd om degradatie geprobeerd hebben om de laatste wedstrijd van het seizoen - tegen Waasland-Beveren - te beïnvloeden. Meerdere bestuursleden van Malinwa zijn in verdenking gesteld. Ondanks de hevige storm moet Mechelen zondag aantreden tegen Beerschot-Wilrijk. Opvallend: de KBVB heeft een Nederlandse arbiteren aangesteld.

Het Laatste Nieuws schrijft dat Sander van der Eijk de verantwoordelijkheid heeft om het duel in goede banen te leiden. De KBVB en de Nederlandse voetbalbond wisselen in het kader van een samenwerkingsproject scheidsrechters uit op hun tweede niveau's. Het is niet duidelijk of de aanstelling van Van der Eijk toeval is of een gevolg is van alle ophef. 

Plaats een reactie

Manambre +168
donderdag 18 oktober 2018 om 15:07
Puur bewust
Vind ik leuk
VeeDeeVee +20191
donderdag 18 oktober 2018 om 16:00
Ik vind dat nog zo slecht niet.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws