Waasland-Beveren had Bayat nodig: ''Anders kwam je niet binnen bij Anderlecht''

Waasland-Beveren had Bayat nodig: ''Anders kwam je niet binnen bij Anderlecht''

18-10-2018 14:41
4

Waasland-Beveren is een betrokken partij in Operatie 'Propere Handen'. Bij de wedstrijd KV Mechelen - Waasland Beveren was er mogelijk sprake van matchfixing. Sport/Voetbalmagazine zocht uit dat de club ook contacten had met de veelbesproken makelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkvovic. 

Zo was het Bayat die Waasland-Beveren hielp om Ryota Morioka in januari 2018 voor 2,5 miljoen euro naar Anderlecht te transfereren. Zonder Bayat was die deal niet rond gekomen. "Liever wilde voorzitter Dirk Huyck na de eerdere gebeurtenissen in januari geen zaken meer doen met Bayat, maar bij Anderlecht kwam nu eenmaal niemand meer binnen zonder Mogi'', schrijft Sport/Voetbalmagazine.

Noch Bayat, noch Veljkovic zou echter grote invloed hebben gehad als het gaat om inkomende transfers. ''Iemand naar Waasland-Beveren halen, no way. Ook Veljkovic was er niet bepaald kind aan huis, al had hij er wel af en toe een speler lopen. Een paar jaar geleden bracht hij Milos Maric, inmiddels een medewerker van de makelaar, en deze zomer bracht hij Denzel Jubitana, een belofte van KV Mechelen'', klinkt het.

Lees ook: Belgische voetballer geeft toe: 'Ik ben benaderd om wedstrijd te vervalsen'