Waasland-Beveren had Bayat nodig: ''Anders kwam je niet binnen bij Anderlecht''

Waasland-Beveren had Bayat nodig: ''Anders kwam je niet binnen bij Anderlecht''

Gepubliceerd: donderdag 18 oktober 2018 om 14:41do 18-10-2018 om 14:41

Waasland-Beveren is een betrokken partij in Operatie 'Propere Handen'. Bij de wedstrijd KV Mechelen - Waasland Beveren was er mogelijk sprake van matchfixing. Sport/Voetbalmagazine zocht uit dat de club ook contacten had met de veelbesproken makelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkvovic. 

Zo was het Bayat die Waasland-Beveren hielp om Ryota Morioka in januari 2018 voor 2,5 miljoen euro naar Anderlecht te transfereren. Zonder Bayat was die deal niet rond gekomen. "Liever wilde voorzitter Dirk Huyck na de eerdere gebeurtenissen in januari geen zaken meer doen met Bayat, maar bij Anderlecht kwam nu eenmaal niemand meer binnen zonder Mogi'', schrijft Sport/Voetbalmagazine.

Noch Bayat, noch Veljkovic zou echter grote invloed hebben gehad als het gaat om inkomende transfers. ''Iemand naar Waasland-Beveren halen, no way. Ook Veljkovic was er niet bepaald kind aan huis, al had hij er wel af en toe een speler lopen. Een paar jaar geleden bracht hij Milos Maric, inmiddels een medewerker van de makelaar, en deze zomer bracht hij Denzel Jubitana, een belofte van KV Mechelen'', klinkt het.

Lees ook: Belgische voetballer geeft toe: 'Ik ben benaderd om wedstrijd te vervalsen'

Plaats een reactie

camargue +6555
donderdag 18 oktober 2018 om 15:36
Alé, we gaan de vermoorde onschuld spelen ... fake News !
Vind ik leuk
DOMI +646
donderdag 18 oktober 2018 om 20:19
Wanneer bepaalde personen (makelaars) bij een club of elders een monopoliepositie bezitten is dit geen gezonde situatie. De prijs van een speler of hun dienstverlening wordt dan niet door marktwerking bepaald, maar vastgesteld door de enige aanbieder (lees makelaar), die dan veel winst kan maken. De commissiebedragen swingen dan vaak de pan uit en de vraag is ook nog of deze winsten dan nog worden aangegeven ook!
Vind ik leuk
Mckenzie +4938
vrijdag 19 oktober 2018 om 07:32
Dat is nu pas echte onzin. Thelin en Roef waren toch al uitgeleend aan WB. Seizoenen voordien ook. Het zou dus Beveren zijn dat met Morioka is komen leuren? Dat gelooft toch geen mens?
Vind ik leuk
Bertjen +80
vrijdag 19 oktober 2018 om 09:32
Nee Anderlecht Wou Morioka , maar van holsbeek zei we werken enkel met Bayat , Beveren wou dat liever niet maar ja speler opgemaalt dat hem Bayat moest bellen en zo gebeurde het dus dat Morioka ineens Bayat als makelaar had.
Eerste wat Bayat deed na transfer was bestuursleden geld geven zowel van anderlecht als van beveren
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws