OFFICIEEL: United geeft verdediger vijfjarig contract na straffe comeback

OFFICIEEL: United geeft verdediger vijfjarig contract na straffe comeback

Gepubliceerd: donderdag 18 oktober 2018 om 16:47do 18-10-2018 om 16:47

Luke Shaw heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij Manchester United. De verdediger gaat in Manchester 195.000 pond per week verdienen, wat omgerekend neerkomt op ruim 220.000 euro.

Dat meldt The Mirror. United heeft het nieuws nog niet bevestigd via de officiële kanalen. De 23-jarige linksback beschikte over aflopend contract, maar heeft zich met de nieuwe verbintenis weer voor vijf jaar aan de club verbonden. Shaw brak in 2015 zijn been en kwam na een lange herstelperiode op het tweede plan terecht. Sinds dit seizoen heeft Shaw weer een vaste basisplaats en keerde hij recent terug in het Engelse elftal. Het nieuwe contract is een beloning voor zijn harde werk.

Shaw is volgens het Britse medium erg content met de nieuwe deal. De voorwaarden van zijn vorige contract betekenden voor Shaw een jaarsalaris van ruim 5 miljoen euro op, maar met de nieuwe verbintenis gaat Shaw dik tien miljoen euro per jaar verdienen.

Voor Manchester United betekent het vastleggen van Shaw het begin van een behoorlijk project. Bij The Red Devils beschikken namelijk nog tien selectiespelers over aflopende contracten, waaronder doelman David de Gea en aanvaller Anthony Martial.

Update 16.47: Luke Shaw blijft speler van Manchester United. De linksback heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2023, met de optie om met een jaar te verlengen. "Sinds mijn komst is het een wervelwind van vier jaar geweest", reageert Shaw op de clubsite. "Ik ben heel blij met mijn nieuwe contract en mijn langere verblijf op Old Trafford."

José Mourinho stelt dat Shaw zijn nieuwe verbintenis heeft verdiend. "Hij heeft het proces begrepen, werkte keihard en is altijd in zichzelf blijven geloven. Dat is een grote kracht", aldus de United-manager, die regelmatig zéér kritisch was op Shaw. "Luke is nog jong en hij mag trots zijn op zichzelf." Shaw gaat naar verluidt 182.000 euro per week verdienen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws