'Verkiezingen bij Basken kunnen roet in het eten gooien voor Anderlecht'

'Verkiezingen bij Basken kunnen roet in het eten gooien voor Anderlecht'

18-10-2018 13:37
5

VoetbalPrimeur.be wist u recent te melden dat Anderlecht interesse heeft in Alex Remiro, de derde doelman van Athletic de Bilbao. Paars-wit zou gebruik willen maken van zijn contractstatus, maar naast de concurrentie krijgt Anderlecht te maken met een extra obstakel.

Het contract van Remiro loopt in de zomer van 2019 af en huidige voorzitter Josu Urrutia heeft al te kennen gegeven dat er geen nieuwe aanbieding komt. Remiro heeft zodoende vanaf 1 januari 2019 de mogelijkheid om transfervrij een contract te tekenen bij een nieuwe club. Het heeft er alle schijn van dat de 23-jarige sluitpost op weg naar de uitgang is. Er is echter één persoon die een vertrek wil verhinderen.

Er zijn presidentsverkiezingen op komst bij de Baskische club en Javi Clemente heeft zich kandidaat gesteld. Als hij tot voorzitter wordt verkozen, heeft Clement zich als eerste doel gesteld om de verbintenis van Remiro te verlengen. Dat schrijft El Gol Digital. Door tegenvallende inkomsten zijn de financiële middelen naar verluidt beperkt, maar Clemente wil absoluut een poging wagen om de ex-jeugdinternational, ondanks zijn rol van derde keus, tot een langer verblijf te verleiden.