Neemt Coucke drastisch besluit na schandaal in Belgische voetbal?

Neemt Coucke drastisch besluit na schandaal in Belgische voetbal?

18-10-2018 11:50
31

De Pro League, onder leiding van voorzitter Marc Coucke, wil de transparantie bij transfers verzekeren. Daarom schakelen zij de hulp in van een expertengroep van drie personen. Daar zal het echter niet bij blijven.

Het onafhankelijke panel zal de transfers binnen de Jupiler Pro League nadrukkelijk screenen en er zo op toezien dat er geen onfaire deals worden afgesloten. Naast Melchior Wathelet en Pierre François zal er nog een derde persoon aangesteld worden.

De kans dat Coucke op termijn de Pro League vaarwel zegt, is reëel. De huidige voorzitter benadrukt dat het zeer belangrijk om als bevoegde instantie volledig onafhankelijk te gaan handelen. Aangezien de zakenman ook voorzitter bij RSC Anderlecht is, kan dat voor discussie zorgen.

"Ik blijf erbij dat de ganse leiding ook veel onafhankelijker moet worden. De expertengroep zal volledig onafhankelijk zijn. Wel, we moeten er ook naar streven dat de voorzitter van de Pro League een onafhankelijk persoon wordt", aldus Coucke in Het Nieuwsblad.