Profspelers uit 1A en 1B lanceren campagne: Ik belandde bijna onder een auto

Profspelers uit 1A en 1B lanceren campagne: "Ik belandde bijna onder een auto"

18-10-2018 11:18
1

De Grote Verkeerscup wordt voor het derde opeenvolgende jaar gelanceerd. 24 profspelers uit ons land zetten hun schouders onder hun initiatief. Op die manier wil men de mensen in het verkeer gaan sensibiliseren.

De jongste speler die zich achter het initiatief schaart, is Jari De Busser. De amper 18-jarige doelman van KAA Gent kwam zelf ooit met de schrik vrij. "Ik was elf jaar en fietste met mijn mama en zus door Herentals. Een chauffeur die achter het stuur aan het bellen was, reed door het rood en raakte het achterwiel van mijn zus. Zij kwam er met de schrik vanaf", klinkt het.

"Mijn moeder hield mij op het nippertje tegen, want ik wou gewoon oversteken. Ik zou zelf nooit willen meemaken dat iemand door mijn fouten in het verkeer fysiek of psychologisch gekwetst raakt. Die anekdote gaat maar over een bijna-ongeval, maar het zal me toch voor altijd bijblijven", gaat De Busser verder.

Mooi gezelschap
De Busser is in het gezelschap van onder meer Brandon Mechele, Olivier Deschacht en François Kompany. Via allerlei grappige campagnefilmpjes proberen zij iedereen aan te moedigen om mee te doen met de quiz. Wie die tot een goed einde brengt, maakt zelfs kans op enkele mooie voetbalgerelateerde prijzen.

Vlaams minister van mobiliteit Ben Weyts ondersteunt mee het initiatief. "Zowel in het voetbal als in het verkeer is het belangrijk om de regels goed te kennen én toe te passen. Quizzen is de ideale manier om je eigen verkeerskennis te testen. Ondertussen leer je misschien nog iets bij en kan je zelfs mooie prijzen winnen."

Deelnemen aan de quiz kan via www.degroteverkeerscup.be