Advocaat klaagt situatie van Bayat aan: Zijn vrouw kan rekeningen niet betalen

Advocaat klaagt situatie van Bayat aan: "Zijn vrouw kan rekeningen niet betalen"

18-10-2018 11:02
28

Mogi Bayat blijft nog minstens een maand in de cel, dat besliste de Raadkamer begin deze week. Zijn advocaat, Jean-Philippe Mayence, vindt het straf dat de veelbesproken makelaar niet onder elektronisch toezicht werd geplaatst.

"Het is moeilijk voor hem", aldus Mayence. "Hij spreekt geen woord Nederlands en hij kende de eerste dagen veel problemen. Nu is er wat structuur en zijn vrouw en moeder komen hem bezoeken. Zijn rekeningen zijn geblokkeerd en zijn vrouw kan de rekeningen niet betalen..."

De advocaat geeft toe dat zijn cliënt serieus in de problemen zit. "Hij beseft nu welke vormen de zaak begint aan te nemen en het gewicht op zijn schouders neemt toe. Als alles voorbij is zal hij enkele zaken moeten regelen, vooral boetes betalen omtrent de belastingen", klinkt het in La Capitale.

Zorgen om toekomst
Mayence blijft benadrukken dat Bayat alles regelde met toestemming van de voetbalclubs. "Hij is bang dat hij nooit nog zaken zal kunnen doen in het voetbal. De clubs en de speler wisten welke commissies er werden betaald. Het is enkel vanwege fiscale redenen dat hij wordt aangehouden."