Mannaert wordt keihard aangepakt: Chantage en criminele activiteiten

Mannaert wordt keihard aangepakt: "Chantage en criminele activiteiten"

18-10-2018 10:30
16

Obbi Oulare maakte in 2015 een transfer van Club Brugge naar Watford. Mogi Bayat was de grote bezieler achter die transfer, tot groot ongenoegen van zijn toenmalige makelaars Daniel Kimoni en Stijn Haeldermans.

Kimoni vindt dat hij samen met Haeldermans en de ouders van Oulare recht had op een deel van de transfersom. "Mannaert liet die aan Bayat verstaan dat hij ervoor moest zorgen dat de beloofde 20 procent van de transfersom die naar Haeldermans, de ouders van Obbi en mezelf zou gaan, moest ingetrokken worden. Chantage en criminele activiteiten noem ik zoiets", vertelt hij in Le Soir.

Kimoni moest uiteindelijk met een lager bedrag genoemen nemen. "Obbi’s ouders hadden recht op 800.000 euro, terwijl Stijn en ik normaliter 400.000 euro zouden krijgen. Uiteindelijk deed Watford een geste. De club betaalde Stijn en mij 250.000 euro. Ook Bayat ontving hetzelfde bedrag. Wat er met die beruchte 20 procent is gebeurd? Ik weet het niet. Volgens mij is dat bedrag in de schatkist van Club Brugge belandt.”

Club Brugge is niet onder de indruk van de beschuldigingen, klinkt het in een reactie. "Bij de transfer van Obbi Oulare was Mogi Bayat de enige vertegenwoordiger namens Watford. Hij beschikte toen over een mandaat van meneer Pozzo, de eigenaar van de club. En dus liet Vincent Mannaert Bayat de onderhandelingen voeren."