Jacobs in de bres voor Anderlecht-aanwinst: Het publiek is veeleisend

Jacobs in de bres voor Anderlecht-aanwinst: "Het publiek is veeleisend"

18-10-2018 10:00
4

Bij Anderlecht scoort Landry Dimata de laatste weken niet meer, maar bij de Belgische beloften is hij wél scherp. In de laatste drie interlands scoorde hij vijf goals. Vanwaar dat verschil? Ariël Jacobs kent het antwoord.

De ex-coach van Anderlecht heeft het erover in Het Laatste Nieuws. "De wedstrijddruk is niet te vergelijken. Oké, er stond veel op het spel in Zweden, maar een match bij Anderlecht is nog iets compleet anders. Iedereen weet hoe veeleisend het publiek daar is. Het legt een extra last op spelers - zéker bij de nieuwkomers met hoge verwachtingen. Die factor valt weg bij de beloften, waar je onbekommerd kunt voetballen."

Bij Anderlecht lijkt Dimata wel met de rem op te spelen. "Ongetwijfeld heeft hij bij beide teams een verschillende hiërarchie. Want voor Dimata maakt het weinig uit of hij met iemand in steun speelt of niet. Weet je, iedereen dacht dat Anderlecht een nieuw droomkoppel gevonden had, maar dat draait zich nu negatief tegen hem. Er ontstaat twijfel - net als bij de rest van de groep - na die geslaagde start."

Jacobs weet zeker dat het goedkomt met de aanvaller. "Dimata zal zichzelf uit deze periode moeten bevrijden. En dan kunnen de mensen rondom hem eens wijzen naar zijn goals bij Jong België. Om te tonen dat hij het scoren niet verleerd is, maar enkel de context verschilt."