Update: Wolves bereikt éindelijk akkoord en betaalt 18 miljoen voor keeper

Update: Wolves bereikt éindelijk akkoord en betaalt 18 miljoen voor keeper

01-11-2018 10:00
5

De onderhandelingen tussen Wolverhampton en Sporting Portugal over de transfer Rui Patricio lijken z'n einde te naderen. De twee clubs hebben deze week een 'goed gesprek' gevoerd.

Dat meldt The Telegraph woensdag. Wolverhampton Wanderers nam Patricio in de zomer transfervrij over van Sporting, waar het op dat moment een rotzooi was door de aanval van een groep supporters op enkele spelers. Onder meer Bas Dost en Patricio waren het slachtoffer. De doelman liet zijn contract ontbinden en tekende in Engeland bij de club van Leander Dendoncker.

Dat liet het bestuur van Sporting echter niet over zijn kant gaan. De Portugese grootmacht eist een financiële vergoeding van Wolves, dat nu overstag lijkt te gaan. Volgens The Telegraph zijn de twee clubs het bijna eens over een transfersom van zeventien miljoen euro. Patricio zal zijn handtekening zetten onder een vierjarig contract.

De ervaren Portugees, die in 2016 Europees kampioen werd met Portugal, heeft dit seizoen een basisplaats bij Wolverhampton Wanderers. Hij hield al vier keer de nul.

Update 01/11 10.00: Wolves en Sporting hebben dan eindelijk een akkoord bereikt over Patricio. Via de officiële kanalen meldt Wolves dat er achttien miljoen euro wordt overgemaakt naar Portugal. In een kort statement laat de Premier League-club weten dat er verder geen commentaar wordt gegeven op de kwestie. Patricio (30) stond dit seizoen tien keer onder de lat bij Wolves.