Voetbalbond neemt duidelijke beslissing over Delferière en Vertenten

Voetbalbond neemt duidelijke beslissing over Delferière en Vertenten

17-10-2018 20:45
5

Bart Vertenten en Sébastien Delferièremoeten vrezen voor een zware straf. Zij zouden zich schuldig hebben meegewerkt aan matchfixing. De schuld is nog niet bewezen, maar bondsvoorzitter Gerard Linard weet dat ze nooit nog een match zullen fluiten.

Dat vertelt hij bij RTL. "We gaan natuurlijk het vermoeden van onschuld respecteren, maar één van de voorwaarden toen één van de betrokken scheidsrechters vrijkwam (Sébastien Delferière, red.), is dat hij geen contact meer mag hebben met de voetbalwereld. Met andere woorden: hij mag nooit meer een wedstrijd fluiten, noch aanwezig zijn in Tubeke."

Ook om het duo te beschermen kunnen ze best nooit meer fluiten. "We zullen zien hoe de juridische procedure afloopt. Maar ik denk niet dat we hen als mens en als scheidsrechter een dienst bewijzen door ze ooit nog op een voetbalveld toe te laten. Niet na alles wat er gebeurd is. Denk je echt dat er zo’n groot onderzoek werd ingesteld zonder dat er een gegronde reden was?"

Nochtans geldt het verbod van Delferière om matchen te fluiten maar voor drie maanden. Het is eventueel wel hernieuwbaar.