'Sloveense bondscoach beticht Oblak van leugens... en krijgt ontslag'

'Sloveense bondscoach beticht Oblak van leugens... en krijgt ontslag'

17-10-2018 20:18
2

Opmerkelijk nieuws uit Slovenië: bondscoach Tomaz Kavcic is ontslagen, nadat hij Atlético Madrid-doelman Jan Oblak beschuldigde van het vertellen van leugens. Oblak heeft met de Sloveense bond afgesproken dat hij in 2018 niet meer in actie komt voor Slovenië door een slepende schouderblessure.

Kavcic zou, een paar uur na zijn beschuldigingen aan het adres van Oblak, op straat zijn gezet. De bondscoach deed zijn beschuldigingen tijdens een persconferentie, nadat hem werd gevraagd wat hij van de absentie van Oblak vond. "Waarom moet ik iemand vragen om voor het nationale elftal te komen spelen?", wordt hij geciteerd door AS.

"Het is niet mijn schuld. Ik kom hier wellicht niet meer terug, maar ik ben niet schuldig. Jan (Oblak, red.) heeft er een potje gemaakt. Ik ken hem al sinds hij zestien is", vervolgt Kavcic. "Hij is mijn persoonlijke verlies. Ik heb nooit met hem gepraat en hij vertelt leugens vanuit Madrid, buiten mijn weten. Ik blijf het zeggen: Slovenië heeft hem ondanks alles gewoon nodig."

Door Oblak een leugenaar te noemen heeft Kavcic naar verluidt zijn eigen graf gegraven. In de tussentijd stond Oblak woensdag gewoon op het trainingsveld in Madrid ter voorbereiding op de competitiewedstrijd tegen Villarreal.