Onthuld: 'Devroe betaalde bijzonder dikke commissies aan topmakelaar'

Onthuld: 'Devroe betaalde bijzonder dikke commissies aan topmakelaar'

17-10-2018 20:00
9

De kans dat Mogi Bayat ooit nog gaat werken voor Anderlecht is heel klein. Volgens Sport/Voetbalmagazine heeft ook Luc Devroe echter een favoriete makelaar: Didier Frenay.

Frenay staat aan het hoofd van Star Factory, een bedrijf waar Devroe ook bij Club Brugge al zaken mee deed. Anderlecht zou 500.000 euro commissie per keer hebben betaald voor de transfers van Elias Cobbaut, Thomas Didillon en Antonio Milic. 

Devroe zelf geeft aan de redactie aan dat "een percentage van tien procent gebruikelijk is bij transfers op Anderlecht". 500.000 euro per keer is echter nog veel meer dan die tien procent. Devroe geeft aan dat het telkens gaat om het salaris van een vijfjarig contract én de groepsverzekering.
 
Ook Frenay zelf ziet geen problemen. "Dit is een kwestie van onderhandelen en reputatie. Bovendien ken ik Luc al dertig jaar. Er is een wederzijds vertrouwen gegroeid bij verschillende transfers". Twee andere makelaars berekende echter dat het normale tarief voor die transfers eerder rond 200.000 euro liggen.