Ook Coucke neemt refs in bescherming en doet oproep naar Belgische supporters

Ook Coucke neemt refs in bescherming en doet oproep naar Belgische supporters

17-10-2018 19:17
13

Onze scheidsrechters hebben na Operatie Propere Handen geen al te beste reputatie meer. Marc Coucke vreest dan ook dat er dit weekend enkele spreekkoren zullen zijn aan het adres van de scheidsrechters. Daar wil de voorzitter van Anderlecht en de Pro League snel komaf mee maken.

"We gaan vanavond nog een oproep doen naar alle clubs om hun supporters op te roepen om dit weekend een positieve houding aan te nemen naar de scheidsrechters toe", citeert Het Nieuwsblad Coucke.

"Een scheidsrechter is een enorm belangrijk deel van het voetbal. Dat er nu scheidsrechters in opspraak komen, maakt het voor de mensen die dit weekend een duel moeten fluiten niet gemakkelijker."

Hij beseft dat er weer discutabele fases aankomen, maar hoopt dat het publiek sereen blijft. "Er zullen dit weekend weer twijfelachtige fases zijn. Zo gaat dat. Maar het is dan niet de bedoeling om kwetsende spreekkoren te krijgen dan. We beseffen allemaal dat het een moeilijke speeldag wordt. Maar de scheidsrechters verdienen steun. We mogen geen zaken veralgemenen."