Anderlecht wordt stevig op zijn plaats gezet: Hooguit Belgische subtop

Anderlecht wordt stevig op zijn plaats gezet: "Hooguit Belgische subtop"

17-10-2018 17:30
16

Anderlecht moet nog flink uit zijn pijp komen om het concurrenten Racing Genk en Club Brugge moeilijk te maken. De euforie die er kwam door de komst van Marc Coucke is al nagenoeg verdwenen. Voetbalschrijver Frank Van Laeken mist de grote tijden van Anderlecht.

Anderlecht is zijn identiteit kwijt, vertelt hij in Het Laatste Nieuws. "Zetterberg, Baseggio, Biglia, Boussoufa, Suárez, Praet, Tielemans: de artiesten zijn weg en nooit vervangen. Spelers met dat typische DNA - technisch sterk, tikkeltje arrogant, overlopend van bravoure en flair, soms wat nonchalant en niet altijd even gemotiveerd, maar altijd in staat om stilistische acties aan efficiëntie te koppelen - lopen wel nog rond in de Belgische competitie (Vanaken, Danjuma, Pozuelo, Trossard), maar niet bij Anderlecht."

Het bestuur doet er voorlopig te weinig aan. "Paars-wit is Europees een meeloper geworden en riskeert met deze spelerskern dit seizoen hooguit Belgische subtop te zijn. Natuurlijk vinden de verwende supporters dat een aanfluiting. Geen enkele tegenstander reist nog met knikkende knieën naar het Astridpark. De zomertransfers waren op het niveau van het weireldploegsje aan de kust, niet van de meest succesvolle club uit de Belgische voetbalgeschiedenis."

Hein Vanhaezebrouck moet zo wonderen gaan verrichten in het Astridpark. "Niet verwonderlijk dat een vakman als Vanhaezebrouck theatrale handgebaren maakt. Hij kan veel, maar een tovenaar is hij niet."