KBVB heeft nog grote plannen, Brussel niet langer hét centrum van Belgisch voetbal

KBVB heeft nog grote plannen, Brussel niet langer hét centrum van Belgisch voetbal

17-10-2018 13:16
6

De KBVB heeft de komende jaren grote plannen. Nieuwe CEO Peter Bossaert wil grotere veranderingen doorvoeren. Zo wordt ook de hoofdzetel in Brussel vervangen.

De Belgische voetbalbond werkt momenteel op twee locaties. De administratie gebeurt in het bondsgebouw in Brussel, in Tubeke is er het nationale oefencentrum met de uitvalsbasis voor de Belgische ploeg. Bossaert wil binnen twee jaar de hoofdzetel ook verhuizen naar Tubeke.

"We zullen Brussel verlaten en een nieuw bondsgebouw neerpoten in Tubeke", legt CEO Peter Bossaert uit op zijn persconferentie woensdag. "We zullen het complex ook uitbreiden met 4 nieuwe velden. Zo willen we zorgen voor nog betere faciliteiten voor onze spelers, bijvoorbeeld met oog op het EK 2020. Ons gebouw in Brussel zal verkocht worden."

Een strakke termijn is er nog niet voor de verhuis. "We willen onze plannen zo snel mogelijk uitvoeren. Vergunningen en soortgelijke zaken moeten aangevraagd worden, maar laten we zeggen dat we op ongeveer twee jaar mikken."

"Tubeke moet het centrum van de Belgische sportwereld worden, met ook nog de wielerbond die plannen heeft om op dezelfde site te werken", geeft Bossaert mee.