Belgische voetbalbond grijpt in bij arbitrage en VAR: We gaan investeren

Belgische voetbalbond grijpt in bij arbitrage en VAR: "We gaan investeren"

17-10-2018 12:14
14

De KBVB heeft met Peter Bossaert een nieuwe CEO aangesteld. De man is nu al enkele weken actief voor onze Belgische Voetbalbond en heeft enkele zaken die hij dringend wil aanpakken. Eén daarvan is de Belgische arbitrage.

Tijdens Operatie Propere Handen kwam de Belgische arbitrage er niet bepaald al te best uit. Maar ook daarvoor was er al heel wat kritiek op de spelleiding. Bossaert wil daar verandering in brengen. "We gaan investeren in een onberispelijke arbitrage", zegt hij op een persconferentie woensdag.

"We zitten op dit moment in een crisis, maar we hebben nog steeds de ambitie om internationale toprefs af te leveren. We willen ook een 'Roberto Martinez van de arbitrage' aantrekken: een consultant met internationale kennis die ons zal doorlichten. Daarnaast moet de ethische code voor scheidsrechters ook beter toegepast worden. De meldingsplicht moet nageleefd worden", klinkt het.

Naast de 'gewone' spelleiding krijgt ook de VAR een make-over. "We gaan ook de VAR-studio op een centrale plek zetten: hier, in Tubeke." Dat wil dus ook zeggen dat er geen mobiele busjes meer zullen zijn. Wanneer dat uiteindelijk allemaal gerealiseerd wordt, is nog maar de vraag.