Vier verdachten in 'Propere Handen' krijgen slecht nieuws van Federaal Parket

Vier verdachten in 'Propere Handen' krijgen slecht nieuws van Federaal Parket

17-10-2018 11:42
4

Het Federaal Parket gaat niet akkoord met de beslissing van de raadkamer dinsdag. Die besloot om vier verdachten in 'Operatie Propere Handen' vrij te laten met een enkelband. Maar het Federaal Parket tekent beroep aan tegen die beslissing.

Dat meldt Sporza. Concreet betekent dit dus dat alle negen verdachten in de zeker nog zeker twee weken in de cel blijven. Alle negen verwachten verschenen dinsdag voor de raadkamer. Daar werd besloten dat Bart Vertenten, Mogi Bayat, Laurent Denis, Deljan Veljkovic en Olivier Somers nog een maand in de cel moeten blijven.

Twee makelaars, Meijjati en Siljanoski, de financieel directeur van KV Mechelen Thierry Steemans en de vriendin van Veljkovic mochten de gevangenis verlaten met een enkelband. Maar daar gaat het Federaal Parket dus niet akkoord mee. De kamer van inbeschuldigingsstelling buigt zich nu over dat beroep. In principe zou het viertal dus toch nog een tijdje in de cel moeten blijven.

De advocaten van de vijf andere verdachten beraden zich momenteel over een mogelijke beroepsprocedure. De avocaten van Bayat en Denis zouden alvast in beroep gaan tegen verdere aanhouding.