Nederlandse media: 'De Belgen begonnen wat hautain te spelen'

Nederlandse media: 'De Belgen begonnen wat hautain te spelen'

17-10-2018 07:15
24

België kwam tegen Nederland niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Vooral tijdens de tweede helft bleven heel wat fans op hun honger zitten. De Nederlandse media waren allesbehalve onder de indruk van de Rode Duivels.

In het Algemeen Dagblad zijn ze alvast streng voor onze nationale ploeg. "Ook deze keer richtte Oranje zich op na een achterstand. Terwijl de aanval van de Belgen wat hautain begon te spelen, kwam het Nederlands elftal stilaan steeds beter in zijn spel", klinkt het daar.

"Net als zaterdag begon Oranje slecht. Al na vijf minuten was het 1-0: in een vol strafschopgebied knalde Mertens de bal fraai in de kruising. Pas na 20 minuten kreeg Oranje wat meer grip op het duel", gaat de openbare zender NOS verder.

Matige tweede helft
De Telegraaf zag hoe Oranje de nummer één van de wereld vlot aan banden legde. "De Belgen kwamen er moeilijk doorheen. Dat geeft vertrouwen. Dan ga je zelf ook beter voetballen. 1-1 is een prima uitslag. Hier kunnen we mee verder."

"De Belgen kwamen niet verder dan een mogelijkheid voor Batshuayi, die net als eerder in de tweede helft miste. Richting het einde van de wedstrijd werd Oranje meer dreigend”, zag Voetbal International de wedstrijd kantelen na rust.

Het Parool zag dan weer hoe België verschroeiend begon aan de partij, maar hoe het nadien in elkaar zakte. ‘De Rode Duivels speelden ook slordig. En dat is gevaarlijk tegen een tegenstander die counteren geen vies woord meer vindt.’