Zorgde Bayat voor degradatie van Westerlo? 'Zoals vaker schepte hij daarover op'

Zorgde Bayat voor degradatie van Westerlo? 'Zoals vaker schepte hij daarover op'

16-10-2018 18:33
5

KVC Westerlo degradeerde in 2017 naar de Proximus League omdat Excelsior Moeskroen op de laatste speeldag won van KV Kortrijk (0-2). Volgens het bestuur van Westerlo zat er echter een reukje aan die wedstrijd. Volgens Sport/Voetbalmagazine zit Mogi Bayat daar voor iets tussen.

De makelaar was persona non grata bij de Kempense club. "Die koppige houding van Westerlo dateert van 2011, toen de elegante Christian Brüls het Kuipje deed daveren. KRC Genk wil zich van de diensten van Brüls verzekeren en geeft Bayat een volmacht om hem binnen te halen. Maar ook de speler geeft Bayat een volmacht, een praktijk die verboden is door de FIFA. Het bestuur van Westerlo buigt niet, ondanks de weigering van de speler om niet meer te trainen, hem ingefluisterd door zijn kersverse makelaar", staat te lezen in Sport/Voetbalmagazine.

"Uiteindelijk zal Brüls enkele maanden later tekenen voor KAA Gent, na bemiddeling van... Bayat, voor wie de deur later nooit meer zal opengaan in de Kempen. Maar die weerbarstige houding zal Westerlo heel duur betalen. Bayat, die bij de meeste Belgische clubs de rode loper uitgerold krijgt, dreigt er bij Wijnants meermaals mee dat zijn club uit eerste klasse zal verdwijnen. Wanneer dat ook daadwerkelijk gebeurt na de winst van Mouscron op Kortrijk, twee clubs met wie Bayat veel zaken deed, schept de makelaar daarover op, zoals hij wel vaker deed bij de verschillende actoren in het Belgisch voetbal: spelers, bestuurders, journalisten."