Martinez krijgt opvallende kandidaat aangedragen: ''Te vroeg afscheid genomen''

Martinez krijgt opvallende kandidaat aangedragen: ''Te vroeg afscheid genomen''

16-10-2018 15:48
5

Jan Ceulemans veroverde zondag tijdens de verkiezingen een zetel in de gemeenteraad van Westerlo. Hugo Camps ziet de 61-jarige Ceulemans veel liever nog elke dag op het veld staan. 

''Sporticonen hebben in de politiek weinig te zoeken. Na hun carrière: alla, maar niet als kampioenen. Hun aanhang is divers, links en rechts, arbeider en middenstander. Kinderen dromen hun leven na. Dan ga je niet op een lijst staan voor een illusie van macht. Of erger: uit een soort hondentrouw aan dorpsbaronnen. Sport en politiek gaan niet samen'', oordeelt Camps in zijn column voor Het Laatste Nieuws.

Ceulemans heeft sinds mei 2015 geen job meer in het voetbal gehad. En dat vindt Camps spijtig. ''Ik had de Caje liever nog in de dug-out gezien dan op zo'n rotbankje van de gemeenteraad. Hij heeft te vroeg afscheid genomen van het voetbal. Zijn kennis van het spel is onaangetast, zijn humor leverfris.''

Camps komt dan ook met een opvallende suggestie voor een job. ''Terloops, ik draag hem graag voor als T2 van Roberto Martínez. Reken maar dat er door de Rode Duivels nog wordt opgekeken naar deze veldheer van weleer. Overigens, met zijn nieuwe coiffure ziet hij er verdacht jong en hip uit'', besluit de columnist.