Tielemans het middelpunt van ruzie: 'Makelaars klagen elkaar aan'

Tielemans het middelpunt van ruzie: 'Makelaars klagen elkaar aan'

16-10-2018 14:00
4

Youri Tielemans trok in 2017 van Anderlecht naar AS Monaco. Dinsdag kwamen er opmerkelijke details over deze miljoenentransfer naar buiten. En de deal zorgt ook nog eens tussen Peter Smeets en Christophe Henrotay, respectievelijk zijn huidige en vorige zaakwaarnemer.

Le Soir onthulde dinsdag dat Henrotay een commissie van 27(!) procent (in plaats van de gebruikelijke 7%) wist te bedingen op de transfersom van 26,2 miljoen euro. Dit zou echter zonder medeweten van Tielemans zijn gebeurd. Smeets, die nog samenwerkte met Henrotay, dient hierop een klacht in. Henrotay verdedigt zich in de Franstalige krant. ''Niet waar. De spelers staan me steeds toe om mijn commissie in hun naam te onderhandelen'', bepleit hij zijn onschuld.

Volgens De Tijd is er echter al een strafonderzoek gestart naar aanleiding van de beschuldingingen. Henrotay zou ook bij de transfers van Romelu Lukaku en Leander Dendoncker miljoenen euro's achter hebben gehouden voor zijn toenmalige zakenparnter Smeets en de betreffende spelers. 'Het zou gaan om onder andere onderhandse commissies en constructies met vennootschappen in het buitenland', klink het vorige week. Smeets zou die discutabale zaken hebben ontdekt, waarna er een abrupt einde kwam aan de samenwerking.

Overigens gaat Henrotay, één van de grote makelaars in ons land, in de tegenaanval. Hij zou Smeets namelijk hebben aangeklaagd wegens 'laster en oneerlijke concurrentie', zo melden diverse media.