Keeper uit vierde provinciale traint mee met Antwerp: ''Onbeschrijfelijk''

Keeper uit vierde provinciale traint mee met Antwerp: ''Onbeschrijfelijk''

16-10-2018 12:35
1

Sam Van Hoof (28), een keeper uit de vierde provinciale, trainde maandag mee bij Royal Antwerp FC. Niet als test, maar omdat de doelman een wedstrijd bij QMusic had gewonnen en zich voor één dag profvoetballer mocht wanen.

De doelman van VK Heindonk kreeg eerst een rondleiding, voordat hij met de mannen van The Great Old op het veld mocht staan. ''We hebben een deel van de training hernomen met afwerking op doel. Pas wanneer je tussen de palen staat, besef je wat profvoetbal is en op welk niveau deze mannen spelen. Die shotten de bal precies waar ze die willen. Ook de voorzetten kwamen tot op de millimeter toe'', toonde hij zich tegenover Het Laatste Nieuws onder de indruk.

Van Hoof heeft in het verleden nog op hoger niveau gespeeld. "Ik heb een aantal jaar bij Racing Mechelen in derde klasse gespeeld en bij Opwijk in vierde klasse. Nu bol ik uit in vierde provenciale'', legt hij uit. Hij wilde dus graag laten zien wat hij kon. ''Ik wilde hen toch laten zien dat ik iets in mijn mars heb. Elke voetballer heeft zijn trots. Of je nu in eerste klasse speelt of vierde provinciale.''

Het werd uiteindelijk een fantastisch ervaring voor Van Hoof. ''Ik moet toegeven, het gevoel dat ik had wanneer ik een bal kon stoppen, was onbeschrijfelijk. En dat is toch een aantal keer gelukt'', meldde hij met trots.