Nederlanders gooien olie op het vuur: Kunnen we die Belgen niet omkopen?

Nederlanders gooien olie op het vuur: "Kunnen we die Belgen niet omkopen?"

16-10-2018 10:45
36

Dinsdagavond ontvangen de Rode Duivels Nederland voor de Derby der Lage Landen. Roberto Martinez gaf aan enkele jongens rust te gunnen, maar toch kijken beide landen uit naar de clash.

In het Nederlandse praatprogramma Veronica Inside blikken verschillende analisten vooruit op het duel. Ook Johan Boskamp was van de partij. Gezien zijn Belgische link kan presentator Wilfred Genee het niet laten om alvast met een flinke sneer te komen.

"Kunnen we die Belgen morgen niet omkopen? Of denk je dat het niet zal lukken?", is ook het schandaal onze Noorderburen niet ontgaan. "Gelukkig werd er tot nu toe nog geen enkele speler veroordeeld voor omkoping. Het gaat hem enkel om makelaars", reageert Boskamp meteen.

Geld boven clubliefde
De altijd kritische Johan Derksen zag het voorval aankomen. "Het is echt niet opvallend dat die makelaars er iets mee te maken hebben. Ook de clubeigenaars gaan na een tijdje over de schreef. Soms maakt zodanig veel clubliefde dan ook plaats voor wanpraktijken in verband met betalingen", klinkt het.