'Transfer Tielemans: RSC Anderlecht betaalt zich blauw aan spelersmakelaar'

'Transfer Tielemans: RSC Anderlecht betaalt zich blauw aan spelersmakelaar'

16-10-2018 10:30
8

Sinds Operatie Propere Handen kwamen er al heel wat namen naar voor als mogelijke schuldigen, maar ook als getuigen. Naast spilfiguren Mogi Bayat en Dejan Veljkovic is er nog een derde makelaar die verdacht wordt van financiële fraude.

Christophe Henrotay is een gekende naam in het Belgische voetbal. Zo is de makelaar de afgelopen jaren betrokken geweest bij een pak transfer van Rode Duivels. Eén daarvan is die van Youri Tielemans, die RSC Anderlecht twee jaar geleden verliet voor AS Monaco.

Volgens La Capitale strijkte één van de grootste spelersmakelaars van ons land een aanzienlijk deel van de transfersom op. Van de 26,2 miljoen euro die paars-wit diende te betalen, ging maar liefst 6,2 miljoen naar het bedrijf van Henrotay.

Omgerekend ving de man dus maar liefst 27 procent van de totale transfersom. "Is de speler niet tevreden met zijn contract? Is Anderlecht niet tevreden met de ontvangen som (20 miljoen)? Is er dan iemand benadeeld in deze transfer?", is Henrotay duidelijk niet gezind met de kritiek.