Musonda a waste of talent? Absoluut, maar hij is wel heel goed

Musonda a waste of talent? "Absoluut, maar hij is wel heel goed"

16-10-2018 08:47
5

Charly Musonda zou de voetbalwereld gaan veroveren, maar of zijn 22e werd hij op huurbasis naar het Nederlandse Vitesse gestuurd. Johan Walem was een van de eerste die destijds aan de alarmbel trok. Met lede ogen kijkt de bondscoach van de Belgische beloften naar het verloren talent. 

"Charly is eind augustus vorig jaar niet komen opdagen voor de kwalificatiewedstrijd tegen Turkije. Ik ben hem toen gaan opzoeken in Chelsea. Het probleem is dat Charly zóveel ambitie heeft... Hij wil de grootste, de mooiste, de beste zijn”, stelt Walem in Het Laatste Nieuws.

"Charly zal gedacht hebben dat hij zou opgeroepen worden voor de A-ploeg. Dat is dus niet gelukt... Ik vertelde hem: 'Je kunt bij ons een sleutelspeler zijn, je kunt een EK meemaken...' Hij heeft andere keuzes gemaakt. Ik wou Charly daarna niet meer opvissen - dat kon ik niet maken tegenover de groep."

Is Musonda 'a waste of talent'? "Absoluut", stelt Walem in de krant. Of is-ie misschien toch niet zo goed? "Maar jawel! Al is hij misschien meer een '8' dan een '10' - als spelmaker wil hij te veel doen, dan eist hij álles op. Charly moet nu eerst en vooral rust en zelfvertrouwen vinden in zijn hoofd."

Musonda komt de komende maanden niet meer in actie. Bij zijn debuut in een oefenmatch tegen Antwerp viel hij geblesseerd uit.