Mertens over Oranje: Er zijn heel veel namen, maar je moet ook een bank hebben

Mertens over Oranje: "Er zijn heel veel namen, maar je moet ook een bank hebben"

16-10-2018 08:14

Het Nederlands elftal miste twee eindtoernooien op rij, wint met 3-0 van Duitsland en is volgens velen in eigen land nu favoriet voor de EK-winst. Dries Mertens moet erom lachen. 

De stemming slaat in Nederland snel om als er een succesje wordt geboekt. "Dat is een beetje typisch Nederlands", lacht Mertens op de persconferentie van maandag, een dag voor de oefeninterland tussen België en Nederland. "Het mag ook. Nederland heeft ook echt goede spelers en veel kwaliteit. Die zekerheid mag er wel zijn."

"Ik weet dat jullie goede spelers hebben en heb met een paar jongens samengespeeld. Er is heel veel kwaliteit. Ze zijn jong, gretig, dus we weten dat het een moeilijke wedstrijd gaat worden. Wie de favoriet is? Ik denk wij."

Mertens denkt dat er spelers van Oranje zijn die bij België in de basis zouden staan, maar noemt die niet bij naam. "Goh, sowieso zullen er spelers zijn die dat kunnen, maar het zal wel moeilijk worden. Er zijn heel veel namen, maar je moet ook een bank hebben. Memphis is nu de man in vorm. Ik denk dat hij heel goed bezig is en zeker gaat spelen."

Lees ook: De vermoedelijke elf: Martinez moet afstappen van zijn geloof, wissels op komst